Prima platforma de donatori de sange virtuali

Jun 19, 2020 | Stiri

ASIROM VIG sustine prima platforma care conecteaza posibili donatori de sange. Oricine indeplineste conditiile medicale poate deveni donator virtual si poate dona efectiv doar la nevoie.

Platforma se numeste Familia Romania, este creata de agentia de publicitate Heist Industries si reprezinta un proiect de responsabilitate sociala.

Proiectul a fost lansat de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, ziua in care se multumeste tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieti.

“Situatiile de criza sunt momente in care intelegem cat de important este sa fim alaturi unii de ceilalti, daca nu fizic, macar virtual; sa oferim ajutor atunci cand este mai mare nevoie de el si sa ii facem pe oameni sa se simta parte dintr-o mare familie. Acesta este si scopul platformei Familia Romania, sa ofere o alternativa si, de ce nu, speranta”, a declarat Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului ASIROM VIG.

“Pasii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro si te inregistrezi completand, printre altele, grupa de sange si RH-ul. Pe baza acestor informatii, platforma va pune in legatura doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaste prin intermediul chat-ului si doar in cazul in care unul dintre ei are nevoie de sange, celalalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din tara, mentionandu-i numele si unitatea sanitara la care este internat. Iar daca unul dintre cei doi nu poate dona in acel moment, o intreaga comunitate este gata sa vina in ajutor”, explica ASIROM.

Persoanele care nu isi cunosc grupa de sange sau nu stiu care sunt conditiile de donare vor gasi informatiile necesare pe platforma. Cei care nu corespund criteriilor de baza pentru donarea de sange se pot alatura in continuare familiei, bucurandu-se de sprijinul unei intregii comunitati, chiar daca nu li se aloca un utilizator compatibil.donator virtual